Hari Ibu

Hari Ibu adalah suatu perayaan yang memberi penghormatan kepada para ibu. Ibu setiap keluarga dengan hubungan rapatnya dengan anak-anak dan pengaruhnya dalam masyarakat tidak dapat di nafi dan adalah suatu kebaikan yang harus diraikan. Hari Ibu juga merupakan salah satu dari golongan hari-hari instimewa yang dikhaskan untuk memberi penghargaan kepada ahli keluarga yang tersayang seperti Hari Bapa, Hari Adik-beradik dan Hari Datuk dan Nenek.

Hari Ibu di zaman moden yang dikenali orang ramai adalah yang bermula diraikan di Amerika Syarikat, diperintis oleh Ann Reeve Jarvis. Versi Hari Ibu yang terkini tidak banyak persamaan dengan idea perayaan yang berunsur agama Kristian di zaman dahulukala. Hari Ibu masa sekarang adalah lebih berunsur komersial dan ia, seperti hari-hari istimewa lain – Valentine dan sebagainynya lebih merupakan satu alasan syarikat korporat untuk meraih keuntungan dari penjualan cenderamata dan hadiah-hadiah.

Gajah

Gajah adalah sejenis haiwan yang amat cerdik dan kebanyakkanya berperingatan panjang – sampai bertahun lamanya. Daya ingatan inilah yang membantu kehidupannya, terutamanya mengingat dan mengenal jalan ke sumber air yang penting. Haiwan ini boleh menunjukkan perasaan seperti kesedihan, kegembiraan, kemarahan serta rasa ingin bermain. Gajah Asia berlainan daripada jenis yang berasal dari Afrika. Ia mempunyai telinga yang lebih kecil, yang nampak lebih lurus di bawah, lain daripada telinga besar, berbentuk kipas yang dapat dilihat pada saudara Afrikanya. Gajah Asia juga lebih kecil tubuhnya berbanding dengan yang berasal dari Afrika

Happy Home Ulangtahun KE-20

Ini adalah suatu detik yang sungguh membanggakan bagi kami di Happy Home. Sambil meraikan ulangtahun yang ke-20, kami akan meneruskan tradisi memberi membalas sokongan anda pelanggan kami dengan promosi dan berbagai idea-idea yang menarik. Sepanjang tahun 2019 ini, anda boleh ceria menyertai pelbagai aktiviti yang direka untuk seisi keluarga anda. Anda sekeluarga akan menikmati pengalaman membeli-belah meriah di semua setor kami di merata Malaysia.

Artis

Jian seorang artist dari Kuantan, Malaysia. Beliau suka melukis sejak dia masih muda dahulu. Cita-citanya adalah menjadi seorang artist terkenal apabila beliau dewasa. Walaubagaimanapun, beliau menghabiskan perlajarannya dalam sarjana muda kejuruteraan CADCAM yang bukan dalam bidang seni. Selepas itu, beliau cuba menjadi seorang guru sekolah tapi tidak berjaya. Tetapi cita-citanya tidak dilupai pada bila-bila masa. Sekarang, beliau seorang pelukis dan penulis bagi buku kanak-kanak, freelance designer dan pelukis mural. Beliau telah dalam perjalanan untuk menjadi artist terkenal di Malaysia. Berusaha! Rajinlah!

Tarikh akhir: 30.04.2019